sâmbătă, 27 noiembrie 2010

STIU CA...

Primul pas pe care trebuie sa-l facem pentru a obtine un lucru , este sa ni-l dorim cu adevarat , sa-l proiectam undeva in viitor , preferabil nu foarte indepartat, sa-l conturam perfect cu mintea , sa-l pipaim orbeste pana ne convingem ca poate fi real si sa suflam peste el , pana prinde viata.
Nu suntem Dumnezeu , dar suntem fauritorii lumii noastre , iar pentru a construi avem nevoie de un plan .
Ne plangem de mila , ne plangem esecurile , privim cu ciuda si invidie in jur si ne inghitim frustrarile , pentru ca ne este teama sa ne dorim cu adevarat, sa ne imaginam un tablou , la care sa mai adaugam zilnic cate un strop de culoare .Ne ingrozeste dezamagirea neimplinirii, finalul neimaginat "Ce-ar fi daca...ce frumos ar fi daca....dar nu , nu are cum sa mi se intample chiar mie ".
Ba are cum , pentru ca orice este posibil si sincer chiar e loc de orice....
Comoditatea si slabiciunea vor gravita mai degraba in jurul faptelor trecute , gasind solutii victorioase , in urma unor acte deja finalizate , bine sau mai putin bine .
Inmagazinam energia trecutului si ne batem capul uneori intrebandu-ne " ce-ar fi fost daca..." , asta pentru ca avem linistea asigurata , ca nimic din ce ne imaginam nu se va realiza si in niciun caz , nu vom dezamagi , nu vom suferi.
E comoditatea venita din trauma esecului , sa nu mai indraznesti sa-ti doresti, ci doar sa lasi lucrurile sa curga de la sine , alambicat , fara nicio implicare si amplificare .
Nu cred ca suntem raspunzatori de tot ce ni se intampla, dar in cea mai mare parte ne influentam existenta , fiind macar pregatiti pentru ceea ce ni se da...caci cele mai frumoase lucruri sunt cele daruite , iar noi trebuie sa invatam sa primim .

Seara, inainte sa adorm desenez un vis , ca un fluture frumos colorat si il asez intr-o cutiuta pe noptiera langa pat .Dimineata ridic capacul , il asez in palma si ii dau drumul sa zboare .Uneori sunt fericita , alteori trista , uneori are aripile cel mai frumos pictate ,alteori mi-e drag pentru ca stiu ca e la meu ...Dar cel mai trist e atunci cand uit de el in cutie pe noptiera ...si ma intreb ce-ar fi fost daca n-as fi uitat...

Un comentariu:

  1. foarte frumos spui tu Cristina. ar trebui ca nimeni sa nu-si uite visele. eu ma gandesc la etapa cand eram copii si chiar credeam ca tot ce ne dorim se poate implini...pe atunci nu aveam pe nimeni in jur sa ne spuna ca nu se poate sau ca e bun si frumos si putinul pe care il ai, ca fericirea inseamna sa te bucuri de ceea ce ai.
    sunt oameni si lucruri care ne influenteaza fara sa vrem, care ne impiedica sa visam...
    dar ma alaturi tie sa cream un grup de visatori si intr-o zi o sa ne si spunem care a fost visul si vom zambi fericite ca s-a implinit...
    drawing my dreams tonight...puuup.

    RăspundețiȘtergere