miercuri, 17 noiembrie 2010

JOCI SI TE JOCI

Multe isi au locul aici pe pamant , la un pas de noi, asezate cu voia sau fara de voia noastra , insa cu scopuri precise si cu delimitari exacte .
Totul se leaga ca intr-un puzzle neterminat , cand cauti cu disperare piesa potrivita , ratacita cine stie pe unde . Uneori mai gresim , alegem prost, ni se pare ca e bine si ne dam seama abia cand vedem ca piesa nu se potriveste . Avem voie la multe incercari, de asta ne-o si luam in cap si dam apoi cu el de toti peretii ..., gresim o data , de doua ori .. important este sa continuam .Azi punem o piesa , maine alta , la un moment dat ne vom opri, dar atunci trebuie sa avem tot jocul completat.
Adevaratii jucatori nu abandoneaza niciodata , nu lasa goluri in urma lor si in sufletele celorlalti , desi poate finalul jocului e cel mai greu.
Joc si joaca. Viata e doar un joc , care nu implica o mare competitie , nu are un punct , o destinatie finala , la care trebuie si trebuie sa jungem neaparat , intr-un anumit timp si incalcand orice regula.
Viata e bucuria jocului cinstit , e premiul binemeritat, pentru ca ai fost ales sa joci sau sa te joci ...Cand te impiedici si cazi , construiesti repede o cusca mica , doar pentru tine ,o asezi frumos intr-un loc intunecos , ascuns si te retragi din joc cu ochi aprinsi si cu miorlaituri in glas ....lancezeala si plansul de mila se-ncheie cand iti dai seama ca jocul merge inainte si fara tine , deoarece altul ti-a luat locul si-l joaca mult mai prost ... sau mult mai bine. Omul potrivit la locul potrivit.
Iti place cand viata o ia inaintea ta si tu alergi grabit sa o prinzi din urma ...iti place sa-i dai drumul asemenea unui zmeu, intr-o zi senina de vara , sa-l urmaresti pas cu pas , mut de uimire , sa ti se faca stomacul ghem cand vezi cate un nor pe cer, de frica sa nu-ti strice jocul . Iti place sa fii surprins , sa devii mic de uimire , imaginandu-ti cum te vezi de sus , din dreptul zmeului , un punct , un fir de nisip ...esti fermecat de o vraja si tresari ca un copil in fata primei carti ilustrate de povesti.
N-as vrea sa-ti stric bucuria , asa cum n-as vrea nici furtuna sa-ti doboare zmeul ...depinde doar de tine cat de bine stii sa-l dirijezi , totul sta in mainile si in puterea ta .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu