vineri, 4 martie 2011

NIMIC NU E NOU...

...toate-s roz si frumos ambalate , expuse in vitrine si impopotonate ca ornamentele din bradul de craciun. Cat mai multa poleiala, staniol straturi -straturi pentru decor si pentru a lua ochii... pentru o clipa. Cateodata toate stralucesc in jurul meu, si ma simt si eu o steluta care primeste lumina de la tot ce e minunat in jur . Lucruri complicate , de fiecare data altfel asamblate , cu noi dimensiuni si cu sperante care cred in minuni...
Nu vorbesc acum despre sarbatorile de iarna , ci despre lucrurile din viata noastra de zi cu zi...asa ni se infatiseaza , infinit colorate si mereu ingamfate ,primand ideea de superioritate fata de modestia vremurilor trecute.
In esenta  vorbim despre aceleasi lucruri doar cu o alta infatisare.Cand incepem sa ne plictisim de auriul lumii in care traim si incepem sa decojim in straturi, iluziile , visele , ajungem la acelesi mici nimicuri existentiale . Nimic nu e nou , totul e doar altfel fabricat , mai comercial ,ca sa nu avem timp sa tragem cu ochiul in trecut , sa facem comparatii. Ramanem fascinati de aceasta lume , pana cand din intamplare , prost facuta la baza se mai strica din decor, mai cade o fundita , o inimioara si te trezesti ca era totul o minciuna , o imagine... pe care ai mai intalnit-o de atatea ori...iti cade parca tot tabloul in cap , si nauc de atata dezamagire iti vine sa tragi de tot , sa rupi sa imprastii cu ghirlande , sa calci in picioare mormanele de ganduri , de vise  ...Iti vezi viata goala , vezi totul in gol sau mai gol, si asta nu e  neaparat un lucru rau...e  cel care e de obicei , doar ca noi vrem sa-l vedem mereu altfel.
....uneori avem nevoie sa vedem totul altfel , sa fie craciun cu brazi impodobiti in fiecare anotimp, sa fie vesnic sarbatoare, sa fie carnaval ...
....de fiecare data avem nevoie sa stim , ca e doar  o sarbatoare , doar un carnaval in care totul e deghizat doar pentru a ne distra gandurile pe moment... dupa un timp totul revine la normal.
... nimic nu e nou , totul e doar putin mai altfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu